Search
Close this search box.

Стани
амбасадор на
фондацијата

Фондацијата Ѓорѓи Марјановиќ е непрофитна организација со мисија да ја направи Македонија пристојно место за живеење. Освен тоа, една од нашите стратешки цели е зачувување на македонскиот идентитет и култура. Веруваме дека е мошне важно да го одржуваме живо нашето наследство и да го промовираме во светот.

За да го постигнеме ова, организираме различни активности како што се курсеви за изучување на македонскиот јазик, промовирање на македонската култура, историја и храна. Овие активности не се само корисни за Македонците кои живеат во земјава, туку и за оние кои живеат во странство. Свесни за тоа дека живеењето далеку од дома може да го отежне одржувањето на врската со својата култура и идентитет, се стремиме да обезбедиме можности кои ќе им овозможат на Македонците да се поврзат со своето наследство.

Една од клучните улоги во нашите активности имаат амбасадорите на фондацијата кои живеат во странство, надвор од границите на Македонија. Овие амбасадори доброволно го даваат своето време за да ги промовираат активностите на фондацијата во нивните локални заедници. Тие се одговорни за организирање настани, промовирање на мисијата и целите на фондацијата и претставување на фондацијата во нивната локална заедница.

Секогаш бараме нови амбасадори кои ќе се приклучат на нашиот тим. Идеалниот кандидат за амбасадор на фондацијата треба да поседува страст за македонската култура и историја, да има одлични комуникациски вештини, да може да работи самостојно и со леснотија да ја претставува фондацијата во нивната локална заедница.

Волонтирањето во фондацијата е е одлична можност да се направи разлика во вашата заедница и да се поврзете со други истомисленици. Тоа е шанса да ја промовирате македонската култура и идентитет во странство, да се поврзете со други истомисленици и да бидете дел од нешто поголемо од себе.

Доколку сте заинтересирани да станете амбасадор на фондацијата Ѓорѓи Марјановиќ, ве охрабруваме да аплицирате уште веднаш. Со нетрпение очекуваме да стапиме во контакт со вас и да работиме заедно за да ја направиме Македонија пристојно место за живеење.