Search
Close this search box.

Вклучи се

Натпревар во раскажување прочитани книги 2024

Националниот годишен натпревар во раскажување е отворен за сите ученици од основни училишта во Македонија и има за цел да:

  • создаде навики за читање кај децата
  • ја развива вештина за јавен говор
  • ја зголеми имагинацијата и креативноста
  • ја подобрува концентрацијата и меморијата

Категорија 1: ученици од 3 до 5-то одделение
Категорија 2: ученици од 6 до 9-то одделение

Награден фонд: (ќе биде објавен наскоро)

Учествувањето на натпреварот е предуслов за запишување на Академијата за идни лидери.

Телма: Фондацијата Ѓорѓи Марјановиќ ги собра најдобрите раскажувачи од основните училишта

На 9 јули 2024, во утринската емисија „Да си кажеме“ на телевизија Телма, кај водителот Горан Петрески гостуваа Александар Марјановиќ, директорот на Фондацијата Ѓорѓи Марјановиќ,

Дознај повеќе »